בית מודרני במושב

בית פרטי

מושב אודים, חוף השרון
בינוי 375 מ״ר – שטח 2200 מ״ר

“מתן כבוד להיסטוריה של האדמה היה חשוב ביותר, והעיצוב של הבית בשטח של 375 מ”ר עוצב כבית חווה מודרני, הכולל שני בתים חד-קומתיים ותיבה לבנה מוארכת”.

VOGUE LIVING Australia

“כל החלק המרכזי של המבנה מתקשר, מצידו הראשון וגם מצידו השני, עם החדרים השונים כך שכולם מתחברים עם החוץ ונפתחים לנופים ולאור הטבעי”.

ELLE DECOR Spain

“גישה זו אופיינית לגישה של הנקין שביט לעיצוב. עבודתם של הצמד משלבת שיקולים אסתטיים עם אינטלקטואלים”.

AD Middle East

“לפרויקט זה, האדריכלים רצו למצוא דרך לשמור על פרטיות תוך הכנסת הנוף, האור הטבעי והאוויר. עירית וזהר שרטטו את הפרופורציות הנכונות לנפחי הבניין כשהם מתווים את השטח הניתן לבנייה כאילו הם חקלאים שחורשים את האדמה, וחילקו אותה בצורה מסודרת לרצועות”.

HOME DECOR Singapore

“גם חדרי השינה מתוכננים כך שלכל אחד מדיירי הבית תהיה גישה ישירה לגינה. בניגוד לסלון, המלא בדוגמאות הטובות ביותר של ריהוט איטלקי, חדרי השינה נראים סגפניים לחלוטין ואפילו קרים. אבל באקלים הישראלי החם זה תמיד משחק לטובה”.

AD Russia

תכנון הבית משלב פרוגרמה עם מבנה קרקע טופוגרפי שיפועי קיים, במגרש צר וארוך בשטח של כשני דונם. הבית הינו מתחם כולל המשלב חיבור בין “בתים” נפרדים בעלי קומה אחת המשרתים את הפרוגרמה של יחידת ההורים, יחידת הילדים, החניה + שירותי האורחים + המטבח. חיבור ה”בתים” נעשה ע”י “סככה” – מבנה קל המשלב זכוכית עץ ופלדה ומשרת את הפרוגרמה של פינת אוכל וחלל אירוח. אזורי החוץ משלבים את הקשר בין הגינה הקדמית הסמוכה לרמפת הירידה לחניה ולציר הגישה הרגלי של האורח ובין הגינה האחורית המכילה בריכה, פינות אירוח וכן מוקדי תצפית שונים אל עבר חלקת המטע האחורית.

המושג “חריש” היווה מקור השראה ראשוני בשלב התכנון הרעיוני של הפרויקט. “החריש” המהווה התערבות סדורה למתחם אדמה, מחלק אותה לרצועות או אזורי זריעה. אותם אזורים המהווים תתי-חלל של החלקה מופיעים בוילה בתצורת חללים שונים, כאשר מקצבי “החריש” מייצרים את המעברים בין הציבורי לפרטי. החללים יוצרים מערכת סדורה אורכית ומערכת אקראית-רוחבית, של האדם ותנועתו בבית.

בית מודרני במושב

בית מודרני במושב

המושג “חריש” היווה מקור השראה ראשוני בשלב התכנון הרעיוני של הפרויקט. “החריש” המהווה התערבות סדורה למתחם אדמה, מחלק אותה לרצועות או אזורי זריעה. אותם אזורים המהווים תתי-חלל של החלקה מופיעים בוילה בתצורת חללים שונים, כאשר מקצבי “החריש” מייצרים את המעברים בין הציבורי לפרטי. החללים יוצרים מערכת סדורה אורכית ומערכת אקראית-רוחבית, של האדם ותנועתו בבית.

תכנון הבית משלב פרוגרמה עם מבנה קרקע טופוגרפי שיפועי קיים, במגרש צר וארוך בשטח של כשני דונם. הבית הינו מתחם כולל המשלב חיבור בין “בתים” נפרדים בעלי קומה אחת המשרתים את הפרוגרמה של יחידת ההורים, יחידת הילדים, החניה + שירותי האורחים + המטבח. חיבור ה”בתים” נעשה ע”י “סככה” – מבנה קל המשלב זכוכית עץ ופלדה ומשרת את הפרוגרמה של פינת אוכל וחלל אירוח. אזורי החוץ משלבים את הקשר בין הגינה הקדמית הסמוכה לרמפת הירידה לחניה ולציר הגישה הרגלי של האורח ובין הגינה האחורית המכילה בריכה, פינות אירוח וכן מוקדי תצפית שונים אל עבר חלקת המטע האחורית.